3/4/07

Davos

27/01/2007
http://www.rg.ru/2007/01/27/davos.html


Ook het Economisch Forum in Davos wordt geïnterpreteerd als een succes voor de Russische diplomatie: Rusland positioneert zich als de gewenste leverancier. Dit had niemand verwacht.

Volgens Rossiiskaia Gazeta wint vice-premier Dmitri Medvedev met zijn charme de groten van de aarde voor Rusland. Ook Gref en de andere Medvedev, een hoge pief bij Gazprom, stellen de wereld gerust. Gref: Rusland heeft nu met de transitielanden goede afspraken gemaakt over een overgang naar marktprijzen. Zonder onlogische stappen van hun kant komen er geen nieuwe onderbrekingen in de energietoevoer. Aleksandr Medvedev: Er is geen reden bang te zijn voor Gazprom. Wij zijn een transparant bedrijf dat handelt vanuit marktprincipes en vanuit de belangen van de aandeelhouders.

Goed nieuws komt vanuit de Oekraïne. Janoekovitsj zou bereid zijn te werken aan een nieuwe transportroute vanuit Kazakstan en Azerbeidzjan die deels over Russische bodem gaat. Daarnaast kondigde een woordvoerder van TNK-BP aan in het komende jaar een akkoord te sluiten met Gazprom over de ontginning van het Kovytkin veld. Voor de krant is dit een teken dat ondanks de heisa rondom Sakhalin 2 er nog steeds vertrouwen is in een goede samenwerking met Russische bedrijven en overheid.

No comments: