3/10/07

Casus Mamaev

02/03/2007
http://www.expert.ru/articles/2007/02/27/srpiter/


Ekspert vertelt hoe een kleine ondernemer in Krasnojarsk zijn zaak tegen de migratiedienst wint. De casus Mamaev wordt gezien als een precedent voor andere ondernemers.

Recent ging er een nieuwe wet in werking voor de regulering van marktplaatsen. Er wordt nu hard opgetreden tegen het in dienst nemen van illegale werknemers in deze sector.

Rambek Mamaev, eigenaar van een container op de markt, werd betrapt op het in dienst nemen van een illegale arbeider uit Kirgizië voor het transporteren van zijn waren. De boete voor een dergelijke overtreding bedraagt ruim 10.000 euro.

De rechter achtte het echter bewezen dat Mamaev niet op voldoende wijze op zijn rechten was gewezen. De woordvoerder van de rechtbank constateert: ‘Deze burger heeft zich snel en bekwaam op zijn rechten georiënteerd en een goede advocaat gevonden. Wanneer de migratiedienst op deze wijze doorgaat zal het aantal door hen verloren rechtszaken slechts toenemen.’ De rechter vertelt dat ‘de juridische geletterdheid van de zakenmensen groeit. De praktijk laat zien dat federale structuren zelden dezelfde eisen stellen aan hun eigen werk als aan het werk van anderen. De procedures moeten nageleefd worden!’

No comments: