1/5/08

Prioriteiten in 2008

http://www.rg.ru/2007/12/20/plan.html

Rossiiskaja Gazeta zet de prioriteiten van het kabinet voor 2008 op een rijtje. Dit nieuws gaat gepaard met berichtgeving over extra vergaderingen en een verkorte vakantieperiode. Het beeld is dat Poetin de knoet er nog eens flink overheen gooit. Zoebkov ‘grapt’ elders dat zijn kabinet de komende maanden zo hard gaat werken dat Poetin - mocht hij premier worden - het nog moeilijk krijgt om zich te bewijzen.

(1) Verhogingen van pensioenen, uitkeringen en de salarissen voor dienstplichtigen en hun gezinnen.

(2) De accijns op olieproducten zal gedifferentieerd worden. In het kader van het milieu zal brandstof van een hogere kwaliteit lager belast worden. Voordat het zover is moet allereerst het technisch reglement voor de productie van brandstoffen verbeterd worden.

(3) De wetgeving voor het consumptiekrediet zal uitgebreid worden. Zo moet bijvoorbeeld roerend goed als onderpand gebruikt kunnen worden.

(4) De bedrijfsvoering van monopolisten moet beter gereguleerd worden. Er zou een wet moeten komen die een minimum prijs verplicht voor goederen en diensten, die monopolisten via tenders aanbieden.

(5) Het verbeteren van het kadaster ten behoeve van een toekomstige belasting op onroerend goed.

No comments: