1/5/08

Immigratiebeleid

http://www.rg.ru/2007/12/19/migranty.html

De Federale Migratiedienst verlaagt het komende jaar de quota voor gastarbeiders van zes tot twee miljoen. Er kunnen 600-700.000 inwoners van landen uit ‘het verre buitenland’(bijvoorbeeld China, Korea, JM) in Rusland aan het werk. De rest zijn gastarbeiders uit GOS landen.

Directeur Romodanovskii: “Dit betekent niet dat werkgevers beperkt zullen worden. Een analyse van de afgelopen twee jaar laat zien dat het quotum van 6 miljoen gastarbeiders te hoog was. We proberen nu de quota in overeenstemming te brengen met de reële vraag naar arbeid.” De achterliggende gedachte is dat een groot deel van de immigranten niet naar Rusland komen om wit werk te zoeken, maar werkzaam zijn in de grijze sector of criminaliteit. Er geldt overigens een reserve van 30% voor de aanvoer van gastarbeiders voor nieuw op te zetten en zich zeer snel ontwikkelende bedrijven.

De maximale straf voor het inhuren van illegale arbeid wordt verhoogd tot 800.000 roebel (~22.000 euro, JM) De migratiedienst was in 2007 al een stuk strenger. Er werd 4 miljard roebel aan boetes uitgedeeld aan. In 2006 was dit 500 miljoen roebel.

No comments: