6/13/08

Poetin en Verenigd Rusland

Premier Poetin heeft vorm gegeven aan zijn leiderschap van de partij Verenigd Rusland. Er zal maandelijks vergaderd worden met het trio Gryzlov, Volodin en Vorobjev. Poetin herinnerde de partijleiding aan hun verkiezingsbeloften, onder andere de verhoging van het minimumloon, veranderingen in de belastingwetgeving en de verbetering van de leefsituatie van veel oorlogsveteranen. Ik vertaal vrij: ‘We mogen niet als in de Sovjettijd op het aanbreken van het communisme wachten en ondertussen het volk laten lijden. Er moet elke dag gewerkt worden.’

“Een politieke partij moet de schakel zijn tussen de burger en de overheidsorganen in het algemeen en de regering in het bijzonder. Juist daarom creëren we dit soort grote maatschappelijke structuren.” De premier wil spreekuren voor burgers, telefonische hotlines en interactieve websites. Ook belooft hij tijdens zijn reizen door het land met lokale partijleiders te spreken.

Hoewel Gryzlov zich verheugd toont met de aandacht van de nationale leider, bekruipt mij het gevoel dat de partij op meer had gerekend. Zo is Poetin nog steeds geen partijlid en zegt de premier ook aandacht te willen geven aan de andere partijen in het parlement.(Kommersant, Rossiiskaja Gazeta & Ekspert)

No comments: