4/1/08

Meer politiek

Maatschappelijke Raad
Medvedev wijst voorstel van Maatschappelijke Raad af om de laatstgenoemde organisatie het recht te geven wetsvoorstellen in te mogen zien nog voor ze voor de eerste lezing in het parlement komen.(Kommersant)

Interview Medvedev
Er komt een boek uit met interviews met en over Medvedev. Een deel van een interview is al gepubliceerd. Er zitten een aantal interessante uitspraken tussen over democratie en de ontwikkeling van het privaat eigendom in Rusland. o.a. “De ontwikkeling van onze democratie verloopt volgens eigen wetten. De resultaten kunnen pas over 30 tot 50 jaar worden beoordeeld.”) Ik heb helaas geen tijd ze volledig te vertalen.

Ellebogenwerk in regionale parlementen
Op 3 maart werden er ook verkiezingen gehouden voor een reeks regionale parlementen. De politieke situatie is niet in alle provincies even stabiel. In Voronezj heeft Verenigd Rusland een manier gevonden om het oude parlement te laten zitten. In Stavropol probeert VR Rechtvaardig Rusland 10 zetels te ontnemen. In Oeljanovsk boycotten de communisten het nieuwe parlement. In Basjkirie vecht Rechtvaardig Rusland de verkiezingsuitslag aan.

SPS en Jabloko
De SPS ondergaat een reguliere controle. In Koesnetsk is Jabloko leider Oleg Kotsjkina opgepakt. De eigenaar van een lokale krant zou de gouverneur hebben willen afpersen in ruil voor een mooi appartement.

No comments: