10/16/07

Ontwikkeling regio's

http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=812838
http://www.rg.ru/2007/10/12/pytin.html

De president sprak met gouverneurs en ministers in Oefa. De taak van het aantrekken van investeringen verplaatst zich van het ministerie van economische zaken naar het niveau van de regio zelf in coördinatie met het ministerie van Kozak. Kozak schrijft op dit moment een basisdocument: 'de strategie voor de ontwikkeling van het land'.

'Het is de taak van de regio om investeerders aan te trekken. Dit doen zij in de eerste plaats door zelf voor een goede infrastructuur te zorgen', kouwde de president zijn protegé voor. 'Investeerders moeten niet lastig gevallen worden met verzoeken tot het bouwen van sociale infrastructuur. Dit moet de regio zelf doen. Inmiddels zijn federale instituten voor het verkrijgen van financiële middelen voor handen. (bijvoorbeeld federale fonds voor woningbouw) Gouverneurs moeten niet langer op cadeautjes uit het centrum wachten maar zelf investeerders aantrekken en voor de bouw van sociale infrastructuur leren hoe de federale instituten te gebruiken. Het federale centrum moet af leren om de regio's handmatig te willen besturen. Alles moet gaan via mechanismes.

Gouverneur Tarkhov zei de president dat hij meer ruimte zou willen hebben om investeerders belastingvoordelen te bieden. Dat kan nu niet omdat significante belastingen federaal geregeld worden. Voor Poetin is dit een gepasseerd station.

No comments: