3/18/08

Het geruchtencircuit

In de periode tot Medvedev’s inauguratie is de verleiding voor de journalisten groot om zich in het geruchtencircuit te storten. Wie krijgt straks welke belangrijke positie?

Nezavisimaja Gazeta
dekt zich eerst nog wat in: “Gesprekken met de hoge functionarissen over dit onderwerp hebben weinig inhoud. Ze weten immers niets over zichzelf, noch over anderen”. – De krant gaat vervolgens toch aan de slag met de voorspellingen van politicoloog Dmitrii Badovskii:

Sergei Sobjanin blijft hoofd van de Presidentiële Administratie onder Medvedev of krijgt het burgemeestersketen van Moskou. Mocht er een opvolger nodig zijn, dan komen Vladislav Soerkov en Igor Sjoevalov hiervoor in aanmerking. Soerkov, de ideoloog van de ‘soevereine democratie’, lijkt van de twee mannen de meeste kans te hebben. Men kan het zich moeilijk voorstellen dat hij zich zal laten wegpromoveren.

Igor Setsjin, vaak geportretteerd als de baas van de siloviki, volgt Poetin naar het Witte Huis of krijgt de hoogste post bij Oliebedrijf Rosneft. Sergei Ivanov wordt genoemd als voorzitter van de Veiligheidsraad.

No comments: