2/27/07

Praktijk NGO wet

13/01/2007
http://www.izvestia.ru/russia/article3100100/


De president sprak met de leden van ‘zijn’ Raad voor Mensenrechten. Aleksandr Aoezan van de organisatie ‘maatschappelijk akkoord’ zei in zijn rede dat de president hen heeft misleidt wat betreft de invoering van de NGO wet: Er werd gegarandeerd dat de nieuwe wet geen extra kosten zou scheppen voor de organisaties, maar de wet doet dat wel. Er moeten vaak juristen en boekhouders ingehuurd worden. Poetin erkende de gebreken gedeeltelijk: Ambtenaren denken vaak eerst aan zichzelf en niet aan diegenen aan wie ze hun diensten aanbieden.

Persvrijheid
Ella Pamfilova vroeg de president om persoonlijke aandacht voor de problemen van journalisten. Poetin erkende dat persvrijheid een apart thema is. Hij vindt echter dat journalisten zelf betere gedragscodes moeten ontwikkelen. Marktwerking in de media, betekent vaak dat journalisten het niet zozeer als hun taak zien om te informeren, maar eerder om hun commerciële belangen te verdedigen.

Poetin vroeg vervolgens de mensenrechtenorganisaties met luide stem te praten over de problemen met het nationalisme en etnische onverdraagzaamheid en actiever deel te nemen bij verkiezingen.

No comments: