7/30/07

Herfstsessie parlement

http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=789907">http://">http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=789907
http://www.expert.ru/articles/2007/07/27/duma/

Zowel Kommersant als Ekspert blikken vooruit naar de herfstsessie van de Doema.

Kommersant noemt alleen de wetsvoorstellen die uit het witte huis (kabinet) komen. Het meest wordt verwacht van een pakket maatregelen dat conflicten in het bedrijfsleven duidelijker moet gaan reguleren en bescherming moet bieden tegen vijandelijke overnames( Het anti-raiders pakket). Daarnaast komen er aanpassingen in de wet over bijzondere economische zones en een wetsvoorstel over autowegen. Kommersant vermoedt dat 'het tamme en technische karakter van de wetsvoorstellen van het kabinet wellicht ruimte geeft aan de verschillende politieke partijen om zich in de aanloop van de verkiezingen te profileren.'

Dit denkt ook Ekspert. Zo zal Verenigd Rusland met een voorstel komen dat bedrijven met meer dan 100 werknemers zal verplichten stageplekken beschikbaar te stellen. Een ander voorstel van deze partij betreft de registratie en medische controle van zwervers. Eerder noemde ik al het voorstel waarbij de pensioengelden van ‘de zwijgers’ overgedragen worden aan een mandje van verschillende beleggingsfondsen. VR wil laten zien praktische oplossingen te kunnen bieden voor langlopende ergernissen.

Babakov van Rechtvaardig Rusland zal laten zien dat zijn partij rechtvaardig is. Hij wil zelfs symbolisch in eigen vlees snijden. De financiële vergoeding van parlementariërs zou volgens hem omlaag kunnen.

Ook meld Ekspert twee internationaal aansprekende wetsvoorstellen: het moratorium op het CFE verdrag en de beperkingen voor buitenlandse investeerders in strategische sectoren van de Russische economie.

No comments: