5/7/07

Medvedev gebruikt Russisch Nederlandse kippenboerderij als succesverhaal

28 april 2007
http://www.rg.ru/2007/04/28/a154887.html


Vicepremier Dmitri Medvedev bezocht op 27 april een Russisch Nederlandse kippenboerderij. Rossiiskaja Gazeta beschrijft hoe zelfs de mogelijke opvolger van Poetin door de desinfecterende poortjes moest.

De kippenboerderij ‘Severnaja’ bevindt zich in het dorpje Sinjavino enkele kilometers buiten St. Petersburg. Russisch Nederlandse kippenboerderij wordt al drie jaar lang uitgeroepen tot de beste landbouwonderneming van Rusland. Rossiiskaja Gazeta schrijft hoe de jonge en energieke bedrijfsleidster Willeke van den Brink in perfect Russisch aan de vicepremier uitlegt hoe zij dankzij een krediet in het kader van het nationale project voor landbouw nieuwe behuizing kan bouwen en zo de productie tegen 2010 kan verdubbelen.

Een groot deel van de tekst gaat over de maatregelen tegen de vogelgriep die de boerderij neemt. Klaarblijkelijk hoopt de perschef van Medvedev dat de Russische boer het goede voorbeeld volgt.

Medvedev kan het niet laten nog wat politiek te bedrijven. Veel vleesverwerkingsfabrieken werken samen met vleesproducenten uit het buitenland. De kwaliteit van het vlees laat soms te wensen over. Daarom kunnen ze beter met Russische bedrijven zoals ‘Severnaja’ werken. Die zijn betrouwbaar en nemen de juiste sanitaire voorwaarden in acht.

No comments: