4/16/07

Verlichting NGO wet op zijn vroegst in augustus

12/04/2007
http://www.rg.ru/2007/04/12/pamfilova.html


Woensdag 11 april sprak Vladimir Poetin met Ella Pamfilova, de voorzitster van de presidentiële raad voor de ontwikkeling van instituties van de een burgermaatschappij en mensen rechten. Onderwerp van gesprek was de lobby voor afzwakking van de scherpe kanten van de NGO wet.

Pamfilova sprak onder andere over de vergaderingen over de uitwerking van de nieuwe NGO wet met deelname van vertegenwoordigers van de presidentiële administratie, het ministerie van economische ontwikkeling, leden van de Maatschappelijke raad, de geautoriseerde ombudsman voor mensenrechten en vertegenwoordigers van enkele NGO’s.

Volgens Pamfilova was het een interessant gesprek met geïnteresseerde mensen. ‘De algemene positie is dat op dit moment er nog niet voldoende materiaal is voor een objectieve waardering van het inwerking treden van de wet. Dit zal niet eerder zijn dan augustus van dit jaar en tot die tijd werken we aan een reeks voorstellen met een breed draagvlak.'

In Poetins woorden zijn er tot op dit moment geen serieuze problemen gevonden en is er tijd nodig om de verschillende voorstellen te verenigen.

Pamfilova benadrukte dat het monitoren van problemen in verband met het inwerking treden van de nieuwe wet voort duurt en dat er al een aantal algemene voorstellen zijn om enkele vereisten van de wet te vereenvoudigen. Het gaat dan met name om de procedures van de financiële audit.

No comments: